Mi ez itt?

Általában megtartom magamnak a véleményemet, mivel nem lelkesedem azért, hogy esetleg hozzá, vagy engem nem értőkkel tét nélkül, és vég nélkül vitatkozzam. Ennek ellenére néha mégis ki kívánkozik belőlem a véleményem, ha másért nem, csak hogy mint egy tényként leszögezzem - ez a véleményem, és ez egészen más, mint amit a média sulykol.

Naptár

július 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Friss topikok

  • Takács Ferenc (bp.): @NETi: Bocsánat, hogy ennyire megkésve reagálok. Nagyon köszönöm, hogy hozzászóltál a cikkemhez. N... (2011.03.21. 16:28) Gondolataim a demokráciáról
  • 1.szóló: @Takács Ferenc (bp.): sokkal prózaibb oka van a visszahívás elmaradásának: Logikus, méltányos, st... (2010.07.19. 00:39) Alkotmánymódosítás kívántatik!
  • 1.szóló: @efg: - egy apró kiegészítés: Sokan hivatkoznak arra, hogy az általános TB (EB) járulékukkal már (... (2010.07.18. 23:30) Kik akarják a halálunkat?
  • 1.szóló: Hangsúlyozom, hogy külön kell megítélni a Seres-Stekler párt - az általuk(meg)vezetett jószándékú ... (2010.07.18. 15:46) A Civil Mozgalomról
  • Csizmarik Éva: Gratulálok! Nagyon örülök a blogodnak. A valóság az adózásról, közérthetően.Ha belegondolok, mit s... (2010.06.30. 20:14) Tévhitek az adózással kapcsolatban 2.

A kormány büntetőjogi felelősége hűtlen kezelés ügyében

2008.03.12. 16:35 | Takács Ferenc (bp.) | Szólj hozzá!

A népszavazási referendumok beadásáról szóló döntés az emlékezetes gyalázatosan szétvert FIDESZ ünnepségen került nyilvánosságra 2006 október 23.-án. Ez még az előtt történt, hogy a referendummal érintett intézkedések, a napidíj, a vizitdíj, vagy a tandíj bevezetésre kerültek volna. A  közvélemény-kutatások már a kezdetektől fogva jelezték, különösen a nem sokkal korábban megtartott önkormányzati választások tükrében, hogy ezek a referendumok győzelemre fognak jutni, és a kormány intézkedéseinek győzelme számára reményt a referendumok megfúrása jelenthetett az OVB, vagy az AB útján, illetve a közvélemény esetleges megfordítása. A kormány azonban egyik lehetőséget sem vehette komolyan. Mindezen baljós előjelek ellenére hatalmas költségekkel, és a meglevő működő törvényes szabályozást leépítve érvényre juttatta azon intézkedéseit, amelyről népszavazási kezdeményezés volt folyamatban.

Most, hogy a népszavazás semmissé tette korábbi intézkedéseket, azzal fenyegetik a választókat, és az érintett egészségügyi, illetve oktatási intézmények dolgozóit, hogy nem áll módjukban a korábbi állapot visszaállítása, és nem tudják pótolni az intézkedéseik által biztosított bevétel kiesését. Csakhogy ezt a helyzetet éppen az idézte elő, hogy a népszavazási referendummal érintett jogszabályokat érvénybe léptették azelőtt, hogy a népszavazást kivárták volna, sőt a helyzetet még azzal is súlyosbították, hogy minden lehetséges eszközt felhasználtak arra, hogy a népszavazási referendum a lehető legkésőbb kerüljön a választók elé. A kormány büntetőjogi felelőssége az intézkedésekkel okozott kár tekintetében megingathatatlan. A kormány hűtlenül kezelte, és kezeli a nép vagyonát. A jelenidőt azért ismétlem, mert a TB privatizációval kapcsolatban pontosan ugyanezt teszi a kormány. A valós győzelem legcsekélyebb esélye ellenére megszavaztatta a törvényt, és eközben mindent megtesz, hogy akadályozza a népszavazás megtartását. Vagyis a kormány a saját hibáiból sem tanul, és mindent elkövet, hogy  magyar államnak, és a magyar népnek a lehető legnagyobb veszteséget okozza.

 

Takács Ferenc

A bejegyzés trackback címe:

https://takacs-ferenc-bp.blog.hu/api/trackback/id/tr73378060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.