Bejegyzéseim

Mi ez itt?

Általában megtartom magamnak a véleményemet, mivel nem lelkesedem azért, hogy esetleg hozzá, vagy engem nem értőkkel tét nélkül, és vég nélkül vitatkozzam. Ennek ellenére néha mégis ki kívánkozik belőlem a véleményem, ha másért nem, csak hogy mint egy tényként leszögezzem - ez a véleményem, és ez egészen más, mint amit a média sulykol.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • Takács Ferenc (bp.): @NETi: Bocsánat, hogy ennyire megkésve reagálok. Nagyon köszönöm, hogy hozzászóltál a cikkemhez. N... (2011.03.21. 16:28) Gondolataim a demokráciáról
  • 1.szóló: @Takács Ferenc (bp.): sokkal prózaibb oka van a visszahívás elmaradásának: Logikus, méltányos, st... (2010.07.19. 00:39) Alkotmánymódosítás kívántatik!
  • 1.szóló: @efg: - egy apró kiegészítés: Sokan hivatkoznak arra, hogy az általános TB (EB) járulékukkal már (... (2010.07.18. 23:30) Kik akarják a halálunkat?
  • 1.szóló: Hangsúlyozom, hogy külön kell megítélni a Seres-Stekler párt - az általuk(meg)vezetett jószándékú ... (2010.07.18. 15:46) A Civil Mozgalomról
  • Csizmarik Éva: Gratulálok! Nagyon örülök a blogodnak. A valóság az adózásról, közérthetően.Ha belegondolok, mit s... (2010.06.30. 20:14) Tévhitek az adózással kapcsolatban 2.

... mint máj az epét

2007.10.09. 11:31 | Takács Ferenc (bp.) | Szólj hozzá!

TGM: "A kapitalizmus folyamatosan termeli a fasizmust, mint máj az epét"

A fenti állítás az augusztus 25-i antifasiszta tüntetésen hangzott el, azonban ennek közvetlen konzekvenciájáról nem eset szó.

Én már jó ideje mondom, nem a tüneteket (a radikalizálódást) kell kezelni, hanem az okokat megszüntetni. Nem a kapitalisták provokálta jobboldaliakat kell lefasisztázni a kapitalisták provokálta baloldalnak, és ezzel támogatni a kapitalistákat, hanem a kapitalisták egyeduralmát kell megtörni, amivel egyben a fent jelzett epetermelő májfunkció is megszűnik.

A kapitalisták cirkuszt csinálnak a demokráciából, mivel a választásokon csak a médiát zsebében tartó tőkéseknek, és pártjaiknak van esélye a hatalmat megszerezni. Amíg a törvények nem biztosítják a demokrácia eszmeiségének megvalósulását, a "nép uralmát", addig a kapitalisták azt csinálnak a néppel, amit csak akarnak.

Az egyik kapitalista (vagy általuk provokált) csoport gárdát alapít, a másik kapitalista (vagy általuk provokált) csoport lefasisztázza, és máris kész az ingyencirkusz. De ez kerül majd mégis a legtöbbe nekünk.

Dimitrov klasszikus meghatározása szerint: "A fasizmus a finánctőke diktatúrájának legreakciósabb, nyílt, terrorista formája, amelyet az imperialista burzsoázia hozott létre, hogy segítségével elnyomja a munkásosztályt s általában a társadalom minden haladó elemét, és fenntarthassa a kapitalizmust." (Filozófiai lexikon, Szikra, 1955.)

Ennek megfelelően a társadalom militarizálódásának, radikalizálódásának okait sem az ellenzékben kell keresni, hanem a hatalomban, amely a társadalmi elégedetlenséget rendőri erőszakkal fojtja el. Emlékezzünk csak a Kossuth tér kiürítésére, és 2006. október 23-dikára. És ez még csak a kezdet, mivel a tőkéseknek semmi sem drága, ha a hatalmukról van szó. Vagy tán mit gondoltok? A hatalom fegyveres testületeinek tagjai, és a titkosszolgálatok ügynökei nem játszottak szerepet a civil félmilitarista csoportok létrejöttében? Könnyen lehet, hogy ezen szélsőséges szervezetekbe (a mi biztonságunk érdekében) beépített ügynökök, és provokátorok viszik a prímet, és nélkülük nem is léteznének ilyen csoportok. És az sem kizárt, hogy ezen provokátorok csapnak össze az ellenkező szélsőséges oldalba (szintén a mi biztonságunk érdekében) beépített provokátorokkal. És azt a tisztességes polgárt, aki veszi a bátorságot, hogy ezen fenyegetettségek ellenére kimegy tüntetni, a rendőrség rendezi le vízágyúk, gumilövedékek, könnygázgránátok, lovasok bevetésével.

Figyelmeztetnélek arra benneteket, hogy Marx a kapitalizmus ellen harcolt, és nem a fasizmus ellen. Akik tehát ma antifasisztának mondják magukat, de a kapitalista állammal maximálisan szolidárisak, semmiképpen nem lehetnek marxisták, sokkal inkább a hatalom ügynökei.

Takács Ferenc

(2007. augusztus 29.)

A bejegyzés trackback címe:

https://takacs-ferenc-bp.blog.hu/api/trackback/id/tr4191078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása