Bejegyzéseim

Mi ez itt?

Általában megtartom magamnak a véleményemet, mivel nem lelkesedem azért, hogy esetleg hozzá, vagy engem nem értőkkel tét nélkül, és vég nélkül vitatkozzam. Ennek ellenére néha mégis ki kívánkozik belőlem a véleményem, ha másért nem, csak hogy mint egy tényként leszögezzem - ez a véleményem, és ez egészen más, mint amit a média sulykol.

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Friss topikok

  • Takács Ferenc (bp.): @NETi: Bocsánat, hogy ennyire megkésve reagálok. Nagyon köszönöm, hogy hozzászóltál a cikkemhez. N... (2011.03.21. 16:28) Gondolataim a demokráciáról
  • 1.szóló: @Takács Ferenc (bp.): sokkal prózaibb oka van a visszahívás elmaradásának: Logikus, méltányos, st... (2010.07.19. 00:39) Alkotmánymódosítás kívántatik!
  • 1.szóló: @efg: - egy apró kiegészítés: Sokan hivatkoznak arra, hogy az általános TB (EB) járulékukkal már (... (2010.07.18. 23:30) Kik akarják a halálunkat?
  • 1.szóló: Hangsúlyozom, hogy külön kell megítélni a Seres-Stekler párt - az általuk(meg)vezetett jószándékú ... (2010.07.18. 15:46) A Civil Mozgalomról
  • Csizmarik Éva: Gratulálok! Nagyon örülök a blogodnak. A valóság az adózásról, közérthetően.Ha belegondolok, mit s... (2010.06.30. 20:14) Tévhitek az adózással kapcsolatban 2.

A Civil Mozgalomról

2010.03.26. 14:55 | Takács Ferenc (bp.) | 3 komment

Seres Máriáék olyat csinálnak, ami hiánypótló ebben a társadalomban. Fellépnek azon durva anomáliák ellen, amit a politika produkál. Ezzel a demokráciáért, az egyén szabadságáért tesznek célirányos lépéseket. Ez elvitathatatlan erényük, bármely tevékenységüket is tekintjük. Nincs olyan céljuk, ami ezzel ellentétes lenne.

Más kérdés, hogy kicsiny, és új mozgalom lévén viszonylag keskeny mezsgyén tevékenykednek a politikai palettán, és sok szakterületen nincs kialakult véleményük. Így a jövőjük nyitott lap, nem lehet tudni, mivé fejlődnek. Sok új emberre van szükségük, akik sok új eszmét fognak majd képviselni. Az azonban biztos, hogy nincs az országban még egy politikai csoportosulás, amely ígéretesebb lenne náluk.

A Civil Mozgalmat a fennálló rendszerrel való szembenállás hozta életre. Bár a spontanitás jellemzi akcióit, és motiválja létrejöttét, de éppen ebben rejlik az ereje is, és tévedhetetlenül helyes irányítottsága. Szó nem volt eddig náluk elméleti szarrágásról, amely minden más rendszerkritikus mozgalmat elidegenít más mozgalmaktól, és a néptől. Ha a civil társadalmat a hatalom eltiporja, akkor ők fellépnek ez ellen, pusztán a demokrácia szellemiségétől vezérelve, és ezzel bármely elmélet szerint is a népet, az elnyomottakat szolgálják, és bárki csatlakozhat ebben hozzájuk. Ennek megfelelően a parlamenti pártok, és az őket kiszolgáló AB reakciója is meglehetősen egyértelmű volt velük szemben. A 600 ezer aláírással megerősített népszavazási kezdeményezésüket a parlament 341 igen szavazattal szabotálta, majd ezt az AB is helybenhagyta. Ez hívta életre a Civil Mozgalmat. Szerintem érdemes támogatni őket.

A Civil Mozgalom további támogatási lehetősége a 2010-es választásokon:

 

Mivel a Civil Mozgalom csupán 9 területi listát állított a lehetséges 20 helyett, így csak itt lehet szavazni rájuk. Vagyis pontosabban Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hadú-Bihar, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg, és Vas megyékben. A más megyékben lakó CM támogatók is szavazhatnak igazolással e megyék valamelyikében, ha előzőleg kérnek igazolást (személyesen április 9-ig, ajánlott levélben április 6-ig beérkeztetve) a lakóhelyük szerinti választási irodától (település jegyzője). Az igazoláson szerepel, hogy melyik településen szavazhat, valamint annak a szavazóhelyiségnek a címe, ahol leadhatja szavazatát (az igazolással szavazásra kijelölt szavazóhelyiségek címe itt is megtalálható).

A bejegyzés trackback címe:

https://takacs-ferenc-bp.blog.hu/api/trackback/id/tr551870677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.04.12. 19:07:58

"Sok új emberre van szükségük, akik sok új eszmét fognak majd képviselni. Az azonban biztos, hogy nincs az országban még egy politikai csoportosulás, amely ígéretesebb lenne náluk."

OVB-be delegált tagok:
Stekler Ottó CIVIL MOZGALOM

NETi · http://szamoljvelem.blog.hu 2010.07.18. 14:34:19

Hát, 1. szóló megelőzött itt is megint :D
De ehhez hozzá kell szólnom nekem is, és teljesen függetlenül nagybecsű Barátomtól,
bár elolvasni sem bírtam végig a bejegyzést és ezért elnézést kérek a szerzőtől, akinek egyébként ez a blogja: nekem tetszik ; )
De Seres Marit nem szeretem !!!!
: (
Hazugnak és csalónak tartom és bocs, de nekem nincs szükségem rá, hogy bűnözők segítsenek és vezessenek.
Azt elismerem, hogy maga az alapelv, amit meglovagol egyébként tényleg hiánypótló, de bennem a hiány így meg is maradt, sőt, szaporodott, mert nagyon elkeserít, hogy az emberek megint túl kényelmesek, hogy elég igényesek legyenek saját választásukra és az egész életükre, Világukra Gyermekeink jövőjére...
Csak azért, mert csak 1 CM van, attól még undorító, ahogyan van és nem hiszem, hogy emberi közösség csak így jöhet létre Magyarországon, ahogyan a CM.
Szerintem.
És senki se higgye, hogy ez számomra öröm.
Örülnék Marikának, mint valami tényleg "Johannának" is akár.
Érdeklődve figyeltem, de nagyon elszomorodtam attól, amit láttam.
Pedig lelkes nagy örömmel csatlakoztam volna már régen, de én sokakkal ellentétben mindig megnézem, hogy mihez adom a nevem, és Seres Marit nem érzem Társnak, mert tudom, hogy csaló és hazug és közben nagyon sajnálom, mert ez már így van és így is marad és ennyi.
Az, hogy a CM halad, sajnos a társadalmat, az embereket is jellemzi és így nem sok helyet látok magamnak sem megint : (

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.07.18. 15:46:55

Hangsúlyozom, hogy külön kell megítélni a Seres-Stekler párt - az általuk(meg)vezetett jószándékú emberektől!
További részletek (a teljesség igénye nélkül):
edemokracia.magyarorszag.hu/forum/posts/list/2165.page

Továbbá az itteni cikkben is "reklámozott" trükkös voks-turizmusukról:
edemokracia.magyarorszag.hu/forum/posts/preList/125551.page
- amúgy ebben nem a módszer a problémás - a bebetonozódó hatalommal szemben (szinte) minden "törvényes" eszköz megengedhető, - hanem annak utólagos elkenése ("nem is úgy gondoltuk!").
Mintha Johanna így óhajtaná elkerülni a máglyát...
süti beállítások módosítása